• ro

Electropalan

 • Electropalane pentru santier

  Important la aceste utilaje de ridicat sunt parametrii de functionare ( inaltimea maxima- 50 m, viteza de ridicare- intre 20 si 50 m/min si sarcina maxima de 500 kg), precum si accesoriile si dotarile suplimentare care au scopul de a asigura ridicarea uniforma, fara socuri, fara pericolul de scapare a sarcinii din chingi. La toate acestea se adauga o functionare ireprosabila indiferent de conditiile de mediu, siguranta in exploatare, precum si functionarea silentioasa.

 • Electropalane pentru montaj schela

  Electropalanele destinate montajului de schele sunt mult mai compacte, cu design adaptat pentru o astfel de operatie, fiind utilaje care opereaza in mediul exterior, supuse intemperiilor si temperaturilor extreme, din aceasta cauza producatorul acorda intreaga sa atentie acestui aspect, sistemele de ridicare produse de Imer Group respecta cele mai exigente cerinte de legislatie in ceea ce priveste calitatea produsului si siguranta operatorului, atat in ceea ce priveste electropalanele cat si in ceea ce priveste piesele de schimb pentru acestea.

 • Accesorii si sisteme de ancorare pentru electropalane

  In functie de sarcina pe care aceste electropalane o au de indeplinit, firma producatoare poate asigura diverse accesorii de ancorare a echipamentului de ridicare de schela sau de diferite detalii constructive ale fatadei constructiei( gol de fereastra sau usa ), diferite bene pentru ridicat matriale granulare si pulverulente vrac sau pentru amestecuri semisolide, bene pentru ridicat lichide, suporti de ridicat galeti, chingi si cabluri de otel, carlige cu siguranta, precum si multe alte dispozitive specifice fiecarei operatii de ridicare.

Italia Star aduce in Romania produse de exceptie destinate, in general, santierelor de constructii, iar dintre acestea, electropalanele reprezinta o categorie aparte de sisteme de ridicare.

In acest sens, gama de electropalane oferite clientilor de firma noastra, cuprinde versiuni motorizate electric, cu motoare deosebit de eficiente, silentioase si puternice, care ofera posibilitatea oricarui electropalan din aceasta categorie, sa satisfaca cerintele utilizatorilor in ceea ce priveste fiabilitatea, eficienta si protectia mediului, dar mai ales in ceea ce priveste siguranta operatorului.

Aceste utilaje de ridicat sunt cunoscute inca de pe vremea lui Aristotel, cand un palan manual, eventual un palan manual cu lant, era elementul principal de transport pe verticala a materialelor de constructie.

Un electropalan cu cablu aduce un plus de eficienta prin marirea randamentului de transport, cu minim efort fizic, dar si cu elemente de siguranta eficiente care corespund cerintelor legislatiei in vigoare.

Un palan electric are posibilitatea de a i se încorpora frana rectificativa pe motor, ceea ce asigura o utilizare in conditii de siguranta chiar daca apar incidente de genul alunecarii cablului de pe tambur.

Mai mult decat orice scripete manual, aceste echipamente de ridicat produse de firma italiana Imer au inglobate si alte elemente de securitate, cum ar fi:

 • infasurarea dubla a cablului pe bobina acestor palane, pentru a evita incidentele care se soldeaza cu incurcarea cablului pe tamburii acestor electropalane cu cablu, atat la coborare , cat si la urcare
 • carligul, in cazul unui electropalan de sarcina mare (electropalan 500 kg) este dotat cu pana de blocare, ceea ce reduce riscul de a scapa sarcina din carlig
 • limitatorul de siguranta elimina balansul lateral al cablului acestor dispozitive de ridicat, balans care poate sa provina fie din modul de dispunere a sarcinii in carlig, fie din cauza curentilor de aer care actioneaza asupra cablului electropalanului respectiv (in cazul in care este vorba de un electropalan 1000kg balansul este cu atat mai mare cu cat sarcina este mai apropiata de sarcina maxima a acestor dispozitive de ridicare)
 • opritorul pentru limita superioara este utilizat pentru a reduce posibilitatea de aparitie a socurilor in cablul respectivului palan electric, ca urmare a aprecierii eronate a marimii cursei
 • dispozitivul care previne rotatiile necontrolate ale sarcinii pe perioada cursei atat la ridicare cat si la coborare.

Italia Star nu recomanda utilizarea unui electropalan second hand, indiferent cat de usoara este sarcina care trebuie indeplinita, pentru clientii care nu sunt convinsi ca au nevoie de mecanisme de ridicat de acest fel, in schimb, ofera spre inchiriere orice electropalan constructii care face parte din gama sortimentala pusa in vanzare. Avantajul este faptul ca inainte de inchiriere, dar si imediat dupa returnare, specialistii nostrii verifica cu responsabilitate starea tehnica a acestor electropalane.

Dintre instalatiile de ridicat, palanele electrice cu cablu (electropalan cu cablu) sunt sisteme care utilizeaza principiul scripetelui, pentru a usura ridicarea la inaltime, a unor sarcini mari sau voluminoase, fara sisteme complicate sau costisitoare.

Electropalanele pe care le puteti achizitiona de la noi sunt capabile sa ridice rapid ( cu viteze cuprinse intre 15 -20 m/min) la inaltimi de pana la 50 m, greutati cuprinse intre 100-500 kg.

Va oferim atat spre vanzare dar si electropalane de inchiriat, utilajele fiind aproape noi, intr-o stare impecabila de functionare.

Politica de confidentialitate Termeni si conditii