• ro

Electropalanele Imer

electropalan imer home image

Electropalanele IMER

Sisteme inteligente pentru ridicarea materialelor

Cu peste 5 decenii de existenta pe piata, firma italiana Imer Group s-a impus inca de la inceput prin profesionalism, prin capacitatea de a-si asuma proiecte indraznete si de a gasi metodele de a le realiza. Alocand resurse importante pentru cercetare, Imer Group aduce pe piata utilaje necesare in constructii, foarte apreciate de clienti, atat datorita eficientei incontestabile, cat mai ales a sigurantei in exploatare.

Dispozitivele de ridicare la inaltime, si dintre acestea, electroapalanele, nu fac exceptie, acestea fiind sisteme care se bazeaza pe principiul scripetelui pentru a face mai eficienta ridicarea la inaltime, mai ales a unor incarcaturi masive, sau cu dimensiuni mari, in conditii de maxima siguranta si fara sa utilizeze sisteme complicate, costisitoare sau dificil de stocat. Electropalanele puse la dispozitie de Imer Group sunt capabile sa atinga viteze intre 15-30 m/min, reusind sa ridice pana la 50 m, sarcini de diferite forme si greutati, in functie de modelul electropalanului si parametrii pentru care a fost proiectat.

Echipamentele sunt actionate electric, cu motoare care pot dezvolta puteri in domeniul 0,37W-1,3kW, fiind capabile sa ridice greutati intre 100-500 kg, cu ajutorul reductorului capsulat in baie de ulei, sistem care protejeaza functionarea si prelungeste viata angrenajelor chiar si in conditii de mediu improprii, cum sunt cele de pe un santier de constructii (intemperiile, pulberile in suspensie, s.a.m.d.), reductor realizat si brevetat de firma Imer.

Instalatii de ridicare a materialelor (electropalane) pentru santiere de constructii

Echipamentele de ridicare a materialelor destinate santierelor de constructii necesita o deosebita grija in proiectare, datorita, in special conditiilor nu intotdeauna prielnice, de mediu, in care sunt utilizate, si care au efecte negative asupra eficientei si fiabilitatii acestora. In mod special, in cazul electropalanelor, dispozitivele care ghideaza infasurarea cablului pe tambur sunt deosebit de importante, firma producatoare Imer Group fiind renumita pentru atentia pe care o acorda acestor dispozitive, atentie tradusa in numarul redus de accidente generate de blocarea cablului ca urmare a infasurarii defectuoase a acestuia pe tambur. Mai mult, pentru cresterea sigurantei, cablul este asigurat impotriva alunecarii prin dubla infasurare a acestuia pe tambur.

O alta masura de siguranta deosebit de importanta o reprezinta protectia la suprasarcina, situatie in care firma producatoare a considerat oportun sa se implice in vederea reducerii numarului de accidente provocate de utilizarea echipamentului in conditii care depasesc limitele prescrise de producator.

Mai mult decat atat, izolatia IP67, dar si sistemul de prevenire a balansarii sarcinii ridicate de electropalan, cu ajutorul limitatorului de sarcina lateral, precum si un opritor suplimentar pentru limita superioara a cursei, completeaza fericit setul masurilor de siguranta cu care firma producatoare echipeaza in pachetul standard, electropalanele comercializate.

La confectionarea acestor echipamente, sunt utilizate cele mai performante si eficiente materiale, piesele de cea mai buna calitate, ceea ce garanteaza clientilor nostrii o utilizare indelungata a echipamentului, cu un minim de cheltuieli de intretinere si reparatii, cu minimum de ore de intreruperi cauzate de mentenanta echipamentelor, indiferent de conditiile de mediu in care se desfasoara activitatea.

Pentru cresterea rezistentei la coroziune, in special ca urmare a functionarii in aer liber, in conditii de intemperii si pulberi in suspensie, probleme caracteristice lucrului pe santier, electropalanele sunt vopsite in camp electrostatic.

Electropalane destinate montajului schelei

In general, aceste echipamente sunt proiectate tinandu-se cont de faptul ca vor functiona in aer liber, in conditii de santier, unde umezeala provenita din intemperii sau din activitatile specifice, pulberile in suspensie si socurile mecanice pot uza rapid componentele echipamentelor si pot reduce drastic perioada de functionare. De asemenea, temperaturile ridicate, la fel ca si cele foarte scazute, reusesc sa influenteze fiabilitatea echipamentului de ridicare.

In aceasta lumina, este deosebit de importanta protejarea corespunzatoare a utilajelor impotriva tuturor acestor factori de mediu.

In cazul electropalanelor care sunt utilizate la ridicarea schelei, tamburul nu necesita fixare pe cadru, asa cum se face la celelalte tipuri de electropalane. Montajul se realizeaza la baza schelei, iar pe masura ce sunt ridicate etaje noi, se deplaseaza doar scripetele la un nivel superior (acesta poate fi cu usurinta deplasat de o singura persoana datorita faptului ca are greutate redusa si este usor de manevrat).

Firma producatoare, Imer Group se preocupa de eficienta utilajelor pe care le ofera clientilor sai, totodata de manevrabilitatea acestora, concomitent cu asigurarea unei sigurante sporite in exploatare, fiabilitate, costuri scazute cu mentenanta, prin utilizarea de materiale si piese de schimb de cea mai buna calitate.

In aceste conditii echipamentele Imer Group ofera un raport bun calitate-pret, in conditii de maxima siguranta si securitate.

Ca si dotare standard, producatorul ofera 51 m de cablu (lungime suficienta pentru a opera in conditii de maxima siguranta electropalanul pana la inaltimea a circa 8 etaje), iar in comanda speciala, se poate echipa cu 81 m de cablu (suficient pentru a deservi in siguranta 13 etaje de constructie).

Dotari: accesorii si sisteme de ancorare pentru electropalane

Dintre posibilitatile de ancorare a electropalanelor, puse la dispozitia clientilor sai de catre firma constructoare, Imer Group, putem mentiona sistemul de ancorare pe schela clasica, cadrul suport cu contragreutati, ancorarea cu ajutorul unui stalp ajustabil pentru interior care se fixeaza intre tavan si podea, la care se adauga un stalp suplimentar de ancorare de grinda cladirii, pentru cazurile in care spatiul de manevrare este redus.

Dintre accesoriile cu care pot fi dotate electropalanele fabricate de firma Imer Group, fac parte benele ce permit ridicarea materialelor lichide, pulverulente sau solide, precum si suporturile pentru ridicarea schelelor clasice sau pentru recipiente universale.

Accesoriilor si dotarilor cu care sunt echipate electropalanele li se acorda aceeasi atentie in proiectare, pentru asigurarea unei fiabilitati ridicate, a unei eficiente mai mult decat satisfacatoare si asigurarii normelor de securitate a muncii si de siguranta in exploatare, in conditii de maxima manevrabilitate, utilizand materiale cu greutate mica si deosebit de rezistente.

Firma este preocupata de calitatea produselor comercializate si de siguranta utilizatorilor acestor echipamente.

Daca va doriti achizitionarea echipamentelor descrise, a accesoriilor si sistemelor de ancorare pe care firma Imer le pune la dispozitie clientilor sai, puteti sa intrati in posesia acestora odata cu electropalanul cumparat sau oricand ulterior achizitiei acestuia.

Italia Star, ca unic importator pentru Romania a utilajelor destinate santierelor de constructii, fabricate de firma italiana Imer Group, ofera posibilitatea de inchiriere a utilajelor de care aveti nevoie, pe orice perioada de timp, pentru a putea sa testati eficienta si fiabilitatea acestora, precum si pentru a va obisnui cu utilizarea electropalanelor, iar daca sunteti incantat de echipamentul testat, vi se ofera posibilitatea achizitionarii lui, recuperand o parte din chiria deja achitata anterior.

Luand nastere prin fuziunea in anul 1962 a doua firme de succes in Italia (denumirea exacta fiind Macchine Edili Riunite), IMER Group are sediul central in Italia, si mai dispune de alte 5 unitati de productie si 9 sucursale comerciale raspandite pe 4 continente (Europa, America de Nord, Asia si Africa), comercializand o gama larga de echipamente, dispozitive si utilaje care se adreseaza santierelor de constructii.

Grupul este impartit in 5 divizii si anume sisteme de pompare si aplicare a materialelor de constructii, platforme si nacele pentru acces la inaltime, utilaje de mica mecanizare, excavatoare si incarcatoare frontale, statii de betoane si autobetoniere.

Utilajele produse si comercializate de aceasta firma se remarca prin eficienta si siguranta in exploatare, prin fiabilitate ridicata si manevrabilitate, firma fiind continuu preocupata de nivelul de satisfactie a clientilor sai.

Newsletter  22.10

Politica de confidentialitate Termeni si conditii