• ro

Placi compactoare profesionale Mikasa

Placi compactoare Mikasa (home image)

Mikasa

Lansare gama noua de Placi Compactoare Reversibile

Firma japoneza Mikasa, infiintata in anul 1937 ca firma de import utilaje de constructii, reuseste ca in anul 1944 sa infiinteze prima fabrica de utilaje de acest gen, reusind pana in acest moment, nu doar sa supravietuiasca pe o piata atat de dinamica si in continua dezvoltare, ci, mai ales sa isi dezvolte propria strategie de productie si de piata astfel incat sa devina una dintre firmele de referinta la nivel mondial in ceea ce priveste utilajele de mica mecanizare destinate santierelor de constructii.

Specific utilajelor produse de Mikasa este faptul ca firma nu si-a externalizat pana in acest moment capacitatile de fabricatie, piesele componente cat si utilajele furnizate de acestia fiind produse integral in Japonia, sub o atenta supraveghere in sensul respectarii specificatiilor tehnice de fabricatie, pentru realizarea de produse de inalta calitate si care respecta legislatia de siguranta in exploatare.

Atentia pe care firma o acorda cercetarii in vederea imbunatatirii continue a eficientei si fiabilitatii utilajelor pe care le pune la dispozitia clientilor, este bine-cunoscuta atat in Japonia cat si peste hotare, echipamentele comercializate de Mikasa fiind echipamente de top, dintre cele care necesita putine cheltuieli de intretinere si reparatii, consumabilele lor fiind standardizate, usor de gasit si accesibile ca pret.

Calitatea produselor realizate de aceasta firma a permis crearea unei vaste retele de distributie pe intreg globul, distribuitorii fiind cei care asigura service-area echipamentelor comercializate, astfel incat cumparatorii sa poata fi atent consiliati si sustinuti pe intreaga perioada cat detin utilajele Mikasa.

In Romania, distribuitorul MIkasa este Italia Star Com Due, care are pe intreg  teritoriul tarii peste 50 de distribuitori autorizati care asigura si service specializat.

In ceea ce priveste placile compactoare reversibile, anul 2014 a insemnat pentru Mikasa, lansarea a 3 modele noi, si anume MVH 308, 408 si 508, modele destinate sa usureze munca operatorilor, fiind in dotarea standard echipate cu contor de turatii motor si ore de functionare. Acesta din urma reprezinta o necesitate daca dorim o evidenta la indemana a orelor de functionare pentru a decide efectuarea la timp a schimbului de ulei, sau determinarea eficientei utilajului prin raportarea suprafetei compactate la combustibilul consumat  sau la timpul de lucru efectiv.

Prin afisarea gradului de compactare “Compas” se poate monitoriza zona de lucru, pentru a nu compacta o zona deja lucrata sau care nu mai are nevoie de prelucrare, economisind timp si combustibil, astfel placa devenind foarte eficienta.

Mai mult, in functie de tipul de sol pe care urmeaza sa il prelucreze, placa indica nivelul maxim de compactare pe care il permite acesta, ceea ce evita consumul inutil de combustibil si de timp.

Problema pe care utilizatorii placilor compactoare au evidentiat-o de cateva ori, a fost uzura accentuata a ambreiajului, in special datorita lungimii acestuia, uzura care se producea datorita faptului ca maneta de acceleratie permitea folosirea motorului la turatie maxima cu abreiajul inca in functiune. Noile modele de placa compactoare, si-au propus sa evite aceste neplaceri prin scurtarea ambreiajului, ceea ce permite utilizarea motorului la turatie maxima, fara ca placa sa bata la angrenarea placii corespunzatoare, in timp mult mai scurt, fara disfunctionalitati si cu uzura minima.

Gama lansata de placi compactoare este insonorizata, venind in intampinarea dorintei clientilor prin izolare fonica mai buna, pentru a creste confortul personalului deservent, dar mai ales a celor din jur, placile putand fi folosite fara probleme mari de poluare chiar si in zone aglomerate. Fata de produsele anterioare, placile noi au o izolatie fonica mult superioara.

Un alt disconfort pentru operator il constituiau vibratiile transmise de la placa prin manere catre mainile acestuia, vibratii care scad eficienta si precizia de efectuare a operatiei de compactare. Prin alegerea judicioasa a materialului aderent care imbraca manerele, acestea nu mai aluneca din mana in timpul utilizarii, iar mansonul de cauciuc reduce vibratiile transmise catre mana operatorului, crescand precizia de lucru si reducand oboseala acestuia. Pe manere este pozitionata maneta de acceleratie si de schimbarea directiei de compactare ( maneta care actioneaza un sistem hidraulic) . Daca se pozitioneaza aceasta matena in pozitia mediana, placa intra in stand by, respectiv, nu se opreste functionarea motorului, insa acesta nu mai angreneaza in nici un fel placa compactoare. Pozitiile manetei sunt intuitive, cu alte cuvinte, pentru mersul inainte se impinge maneta in fata, pentru a trage placa catre operator, sa indreapta maneta catre acesta.

Cele trei modele lansate anul acesta sunt disponibile in variante cu mai multe tipuri de motorizari, clientul fiind cel care decide ce fel de motorizare isi doreste pentru placa compactoare achizitionata.

Placa MVH 308 poate fi dotata cu motor Subaru pe benzina tip EX27, care poate sa dezvolte o putere de 8,9 cp sau poate beneficia de motorizare Honda GX270 tot de 8,9 cp. Pentru variantele diesel, exista optiunea motorizarii Yanmar L70N6 de 6,6cp, in echiparea standard fiind dotate cu racire cu aer si demaraj electric sau motorizare Hatz 1B30 de 9 cp si turatie de 2500 rpm. Placa cantareste 300 kg, fiind in aceste conditii deosebit de eficienta.

Viteza de deplasare este cu 15-20% mai mare decat modelele anterioare.

 

Placa MVH 408 poate fi echipata cu Honda GX390 pe benzina, motor in 4 timpi racit cu aer si cu un consum redus de circa 3,7 l/h, capabil sa dezvolte o turatie de 3600 rpm, sau diesel-Yanmar L100 racit cu aer cu aspiratie normala si rezervor de capacitate 4,7 l capabil sa dezvolte 8,3cp , respectiv Hatz 1B50 care are puterea de 11,4 cp. Placa are o greutate de 400 kg avand urmatoarele dimensiuni: 1570 mm X 500 mm X1030 mm.

 

Placa MVH 508 Poate fi echipata cu motor diesel Hatz 1D81 in 4 timpi, cu racire cu aer capabil sa ofere 12 cp la 2500 rpm. Greutatea placii atinge  525 de kg, iar viteza de deplasare este cu 10 – 15 % mai mare decat la modelele similare anterioare, avand urmatoarele dimensiuni:1600 mm X650 mm (respectiv 800 mm , in varianta echiparii cu extensii) X 1070 mm.

Newsletter  22.10

 

Politica de confidentialitate Termeni si conditii