• ro

Prezentare companie – Titan Tool USA

colaj-titan2-tns-e1380000537452In anul 1968 John Geberth Jr . fiul unui masinist, a calcat pe urmele tatalui, si a inceput business-ul in propriul garaj din Clifton, New Jersey – SUA, infiintand compania Titan Tool. Compania lui Geberth si-a indreptat atentia catre sistemele de pompare airless pentru vopsire si zugravire, cererea pe piata fiind tot mai mare.

A rezultat imediat ca prin intermediul acestor pompe se pot acoperi suprafete tot mai mari intr-un timp foarte scurt. Alaturi de aceste echipamente, compania a reusit sa dezvolte si un nou tip de duza pentru pistolul de vopsire, aceasta duza fiind mai durabila si mai eficienta. Guvernul Statelor Unite l-a premiat pe proprietarul companiei pentru creatia s-a, la momentul respectiv a fost cea mai durabila si versatila duza si i-a acordat un patent de inventie. In continuare Gerberth si-a prezentat patentul catre marii producatori dar acestia nu au aratat nici un interes in comercializarea acestui produs, asa ca, a intrat in afaceri de unul singur ajungand cu Titan Tool la nivel international, printre clienti sai numarandu-se inclusiv compania germana Wagner.

Succesul companiei a actionat ca o inspiratie pentru Geberth, determinandu-l sa dezvolte pompa airless LX-80. Designul acestei pompe a fost atat de elegant si practic incat a ramas neschimbat timp de peste 20 de ani. In anul 1986 Titan Tool a socat industria prezentand prima pompa airless electrica, de mici dimensiuni si portabila, ce costa sub 1.000 de dolari. Competitorii au luat in deradere acest echipament  spunand ca este o jucarie si ca  nici o companie serioasa nu va cumpara asa ceva, insa timp de 20 de ani pompa airless Titan 440 a ramas cea mai bine vanduta din Statele Unite.

In anul 1999 Wagner Holdings Inc a achizitionat grupul Titan si Speedflo si de atunci, impreuna cu SprayTECH si CAPspray a format conglomeratul WAGNER, ce devenit unul din primii producatori in domeniu, la nivel mondial. Astazi, cu o experienta de peste 60 de ani, Wagner distribuie pompe airless, echipamente si accesorii atat pentru segmentul profesional al constructiilor, multiplelor industrii dar si casnic. Wagner are peste 1700 de angajati in 21 de sedii de productie si 10 sedii internationale de vanzari si service ce opereaza distribuitori in peste 70 de tari din intreaga lume.

In Romania, compania Italia Star Com Due SRL asigura importul, intretinerea si service-ul pentru intreaga gama de  echipamente Titan Tool  – incepand cu Septembrie 2013. 

Newsletter  22.10

Politica de confidentialitate Termeni si conditii